76905595-8244-4bc2-92fe-ccc221dfe866

Super Promotiereis 4 dagen Berlijn

met bezoek aan West- en Oost-Berlijn - Potsdam

img
"Berlin du bist so wunderbar"

Van alle Europese hoofdsteden heeft Berlijn de afgelopen eeuw de meest ingrijpende gebeurtenissen uit de recente geschiedenis doorgemaakt. 

Hoewel Oost- en West-Berlijn in 1990 werden verenigd en de vroeger zo omstreden Berlijnse Muur is afgebroken, heeft Berlijn nog steeds twee gezichten. Het westerse deel van Berlijn ademt met zijn mondaine Kurfürstendam, Potsdammer Platz en Schloss Charlottenburg de sfeer van een drukke metropool. 

Het oostelijke deel daarentegen draagt nog sterk het karakter van een stad uit het verleden met statige gebouwen en brede promenades. Berlijn verandert, Berlijn past zich aan de nieuwe situatie aan, maar bovenal... Berlijn leeft!

Dag 1: naar Berlijn

Vanaf de opstapplaats via het wisselpunt "Het Witte Huis" aan de Reekseweg 7 te Zeeland (NL)  niet ver van de Duitse grens en Duitse autobanen, met de nodige stops naar ons hotel in Berlijn waar we in de avond zullen aankomen.

Dag 2: Stadsrondrit West-Berlijn (zie pluspakket)

Vandaag maken we een uitgebreide stadstour door West-Berlijn o.l.v. een Nederlandstalige gids. U ziet o.a. de Rijksdag, de beroemde Kurfürstendam, de Gedächtniskirche, het Europacentrum, de Potsdammerplatz, en vele andere bezienswaardigheden. De middag kunt u naar eigen inzicht indelen.

Dag 3: Stadsrondrit Oost-Berlijn (zie pluspakket)

Vandaag maken we een excursie naar het oostelijk deel van Berlijn. Onder leiding van een Nederlandstalige gids krijgt u een boeiende rondrit langs de vele bezienswaardigheden, zoals de Brandenburger Tor, Checkpoint Charlie, de beroemde straat ‘Unter den Linden’ met het Staatsoperagebouw, het koninklijk arsenaal voor wapens, de Berlijnse Dom, het Rode Raadhuis. Ook rijden wij langs een overgebleven stuk muur met vele muurschilderingen. Bij deze stedentrip bent u ‘s middags vrij om Berlijn te verkennen of te winkelen op de Kurfürstendam en de Potsdammerplatz. Bij voldoende belangstelling wordt er o.l.v. de chauffeur een boottocht op de Spree georganiseerd.

Dag 4: naar huis

Na een vroeg ontbijt rijden we in één dag ook weer via Duitse autobanen en het wisselpunt "Het Witte Huis" (NL) terug naar huis met uiteraard de nodige stops op de route.
 

 
 
 
 
   
Donderdag 2/11
€109,00p.p.
Donderdag 9/11
€99,00p.p.
Donderdag 16/11
€109,00p.p.
Donderdag 23/11
€109,00p.p.
Donderdag 30/11
€99,00p.p.
Inbegrepen:
  • Alle omschreven excursies met de touringcar (entreegelden niet inbegrepen)
  • Luxe touringcar met chauffeur/reisleider
  • Toeristenbelasting
  • 3 overnachtingen in een middenklasse hotel in een comfortabele kamer met bad of douche, toilet, tv en lift
  • Dagelijks goed verzorgd ontbijtbuffet
Niet inbegrepen:
  • Heidebloem pluspakket
  • Toeslag 1-persoonskamer € 49,00 p.p.
  • reis- en of annuleringsverzekering optioneel af te sluiten
  • persoonlijke uitgaven
  • eventuele entreegelden
Meer info:

Boek vandaag !